Varmepumpe tilskud

Overvejer du at investere i en varmepumpe, så er der mulighed for at søge om et tilskud, et såkaldt energifradrag, hos Energistyrelsen. Det skyldes at varmepumper er miljøvenlige, og dermed kan et skifte fra en anden energiform resultere i en energibesparelse.

varmepumpe tilskudTilskud til varmepumper

Klima- og energiministeriet lavede pr. 1. januar 2010 energispareaftalen, som har tilformål at medfinanser energibesparende tiltag hos både private og erhverv.

Aktuelle varmepumpe tilskud

Luft til vand varmepumpe eller jordvarmepumpe op til Kr. 7.750,00
Luft til luft varmepumpe op til Kr. 3.200,00

Håndværkerfradrag til installationen af varmepumpen

Hvis du ikke allerede har benyttet dig af dit håndværkerfradrag, så kan du benytte dette til montagen/installationen af din varmepumpe.

Få elafgift tilskud

Hvis din boligs primære opvarmningskilde er el, så har du mulighed for at få reduceret din elafgift. Det vil sige at varmepumper også er berettiget. Elreduktionen gælder kun den del af forbruget der er højere end 4.000 kwh per år.

Efter 1. maj 2018 er den 82,13 øre per kWh inklusive moms. Det betyder at du i praksis kun betaler  1,4 kr pr kwh, i stedet for ca 2,20 kr.

Hvis dit sommerhus er godkendt til helårsbeboelse, så kan det også komme med ind under ordningen.

Ting du skal være opmærksom på

  • Du kan få elreduktion med tilbagevirkende kraft.
  • Du skal kunne dokumentere at elvarme har været brugt som primær opvarmning.
  • Reduktionen kan tildeles hvis boligen står som elopvarmet i BBR
    • Står det ikke i BBR, så skal selv tage kontakt til kommunen og få det ændret.
Sådan får du elreduktion

Hvis alt er korrekt hos BBR, så send din BBR til det energiselskab du benytter, og fremover vil du få reduceret elafgift.

Varmepumper er en god investering

Med en investering i en varmepumpe kan man på sigt opnå store besparelser, og pumpen har normalt tjent sig selv hjem igen efter 5-8 år. Tilbagebetalingstiden afhænger selvfølgelig af hvilken pumpe man vælger, en luft til luft varmepumpe har den korteste tilbagebetalingstiden, mens den er noget længere på en luft til vand varmepumpe og længst på en jordvarmepumpe. Hvad man skal vælge afhænger af ens behov for opvarmning.

Fordelen ved en varmepumpe er mange, dels er det en rigtig god investering økonomisk set, ligeså vigtigt er, at med en varmepumpe er du med til at reducere det samlede energiforbrug. Tilskuddet skal gerne være et incitament for danskerne til at omstille sig til vedvarende energi. Målet er at al energi forsyning i Danmark skal være vedvarende inden 2050, og dette er et initiativ vi bakker op omkring.