Luft til luft varmepumper

En af de bedste investering du kan gøre i dit hjem er en varmepumpe, enten som supplerende varmekilde, eller som en totalløsning hvis du ikke har adgang til fjernvarme eller naturgas, så kan en luft til vand varmepumpe eller jordvarme være en god løsning.

luft til luft varmepumpeLuft til luft  varmepumper er dog den mest anvendte variant af varmepumper, og er i mange hjem blevet den direkte erstatning til hjem med el-radiatorer. Det gælder især i de danske fritidshuse, hvor man ønsker en billigere opvarmningsform.

Tilbagebetalingstiden for en moderne luft til luft varmepumpe ligger normalt på 2-4 hvis man vælger en pumpe af en ordentlig kvalitet. Det skyldes at man benytter termisk energi, dvs. varmen fra luften som komprimeres og flyttes ind i boligen. Luft til luft modellerne skal have tilført strøm for at fungere, men deres virkningsgrad ligger på ca. 400-500 %, og dermed kan man hurtigt skære en stor del en nuværende varmeregning, da el-varme har en virkningsgrad på 100 %.

Denne variant af varmepumper kan ikke opvarme brugsvand, men kun levere varme til boligen, ønsker man en totalløsning, så skal man læse mere om luft til vand eller jordvarme.

Hvad koster en luft til luft varmepumpe?

Priserne varierer fra model til model, men med 10.000 kr og op efter plus montage, det må man forvente. Selve installationen tager ikke mere end en halv dag, men den skal udføres af en professionel installatør.

[box type=”shadow” align=”alignleft” ]Få 3 gratis tilbud på varmepumpe + montage

Hvis du er interesseret i 3 uforpligtende tilbud, så klik her og udfyld formularen hos vores samarbejdspartner. Når du har udfyldt formularen, så vil du inden for kort tid modtage 3 tilbud, og du kan vælge det bedste, hvis du ikke finder dem brugbare, så behøver du ikke gøre mere. Det er gratis og uforpligtende.

[button color=”green” size=”medium” link=”http://” ]Få 3 tilbud på en luft til luft varmepumpe[/button][/box]

Mange ønsker at det er en lokal som installerer deres varmepumpe, men det vil normalt være en lidt dyrere løsning, da det er en VVS-installatør der udfører arbejdet,  og varmepumper er kun en lille del af hans forretning. Ønsker man den billigste pris og samtidig en høj kvalitet, så findes der nogle få specialister som kører i hele landet, og ikke udfører andet end installationer af varmepumper, og de vil normalt være de billigste, da de har stordriftsfordele, og det kommer selvfølgelig også kunderne til gode. En installatør vi kan anbefale er SE Varmepumper.

Hold dig fra byggecenteret

Der findes også luft til luft modeller til en billigere pris, men det kan ikke betale sig investere penge i en pumpe fra Harald Nyborg lavet af en ukendt producent, da virkningsgraden er rigtig lav, og tilbagebetalingstiden er ofte rigtig lang.

Det tal du skal holde øje med er varmepumpens SCOP værdi, da den siger noget om varmepumpens effektivitet, jo højere desto bedre.