Jordvarme

Jordvarmepumper er den mest effektive variant af de tre typer af varmepumper der findes. Et moderne jordvarmeanlæg er så intelligent at det selv kan justere strømforbruget i forhold til hvor varmt eller koldt der er.

jordvarmeanlægJordvarme udnytter varmen som lagres i jorden, og opfanges af et system af jordslanger som graves ned i jorden. slangerne er fyldt med en frostsikker væske. Solen er med til at opvarme jorden, og slangerne optager denne varmeenergi, og fører den hen til selve pumpens, som så komprimerer varmen, og gør den brugbar til at opvarme boligen og brugsvandet.

Vælger man en af de bedste løsninger på markedet, så kan man få en virkningsgrad på den rigtige side af 500 %, og det må siges at være virkelig imponerende, men det kræver også at anlægget er dimensioneret helt korrekt. Det skal nævnes at et jordvarmeanlæg kræver et vandbårent opvarmningssystem for at fungere, dvs. gulvvarme eller radiatorer. Gulvvarme er at foretrække, da fremløbstemperaturen er lavere her, og det sikrer at man kan fastholde en høj virkningsgrad, og få den bedste økonomi ud af sit anlæg.

Hvad er prisen på et jordvarmeanlæg?

  • Jordvarme er en effektiv og energivenlig løsning, og det kræver også at der investeres et større beløb for at få et ordentligt anlæg, det vil typisk ligge i omegnen af 100.000 kr., tilgengæld har man sikret sig billig energi i fremtiden.
  • Tilbagebetalingstiden vil normalt ligge på ca. 8-10 år, men afhænger selvfølgelig at de faktiske forhold det pågældende sted.

Jordvarme defineres som vedvarende energi, da et jordvarmeanlæg levere størstedelen af varmen til en bolig, og varmen kommer fra omgivelserne, dvs. luft, sø, hav eller lignende. Sammenlignet med et oliefyr eller traditionel el-varme, så er der en CO2 besparelse på 50-75%. Så ønsker du en miljøvenlig løsning uden det store vedligehold, så er jordvarme et rigtig godt valg, som vi anbefaler.

Få 3 tilbud på jordvarme

Er du interesseret i et jordvarmeanlæg? Få 3 tilbud på en installation af et anlæg, alle tilbuddene er uforpligtende og GRATIS.Se mere på jordvarmeanlaeg.dk.

I dag er er jordvarme ikke særlig udbredt, men man ser en tydelig tendens til at flere har fået øjnene op for jordvarme, og i følge jordevarmeinstallatøren SE Varmerpumper, så er der rigtig mange der over vejer et anlæg, og antallet af nye anlæg er også stødt stigende.

Enkelte ting du skal være opmærksom på

Et anlæg kræver godkendelse af kommunen, og den godkendelse skal man have inden et anlæg installeres. Du kan desuden søge om om tilskud til opførelsen af jordvarme, hvis du skifter fra et oliefyr, som er fremadrettet ikke lovlige at installere.

Ønsker du kun supplerende varme til dit nuværende olie- eller pillefyr, så kan en luft til luft varmepumpe være en god løsning.