Hvad koster en elbil?

Rigtig mange er skiftet til elbil den seneste periode, og endnu flere overvejer at skifte deres benzin- eller dieselbil ud med en elbil. Vi tager et nærmere kig på hvad de samlede omkostninger til en elbil kan være.

hvad koster en elbilI takt med at flere vælger at købe elbil, så stiger udbuddet af elbiler samtidigt. Det betyder at udvalget af biler er markant større end bare for et år siden, og i dag kan man finde en elbil til de flestes behov, alt fra en minibil til større SUV’er.

Priserne svinger også meget, hvor de billigste sælges fra knap 200.000 og så helt op til luksusbiler der koster plus en million.

Inden du køber en elbil, så er det vigtigt at vide at den lever op til dit kørselsbehov. Ikke alle elbiler har lige lang rækkevidde. Mange biler kan køre ca. 300 km på en opladning, men husk at undersøge dette inden et evt. køb.

Hvilke løbende omkostninger er der ved at eje en elbil?

Uanset hvilken biltype man ejer, så vil der altid være nogle løbende udgifter. Til en elbil vil det primært være opladning af bilen.
Det kan ske via:

  1. Egen ladestander hjemme. Her skal der betales for etablere en ladeboks, og derudover for strømmen som bruges løbende.

  2. Via offentlige ladestandere. Her ”tanker” man strøm hos ladestandere rundt om i Danmark, og det er typisk dyrere end at lade hjemme.

I dag kan man få refusion for den strøm som benyttes til opladning af elbilen, hvis man har et abonnement på leasing af en ladestander. Det betyder at driftsomkostningerne kan holdes nede. Der udover skal der betale ejerafgift og vægtafgift på elbilerne. Udgiften til mekanikere og generel vedligeholdelse vil normalt også være mindre, da der er færre bevægelige dele i en elbil.

Billig finansiering med et grønt billån

I dag tilbyder mange banker og låneudbydere en billigere rente på billån til elbiler og hybridbiler, de betegnes også som grønne lån. Du lan læse mere på Cleancharge hvis vil vide mere om grønne billån.
Det betyder at det kan være billigere at købe en elbil end en almindelig bil, og de grønne billån er nu med til at give de potentielle nye elbil ejere det sidste skub i den grønne retning.