Fjernstyring af varmepumpe i sommerhus

Mange sommerhusejere har et ønske om at bruge deres sommerhus om vinteren, og der ikke noget bedre end at ankomme til et varmt hus. Det er muligt nu, lige meget om du er fornuftigt og har fået installeret en luft til luft varmepumpe eller om du har elvarme, så kan det lade sig gøre.

fjernstyring af varmepumpe i sommerhusMed mobilen ved så er det muligt at tilpasse temperaturen alt efter behov, og på den måde tilpasse sit varmeforbrugg efter behov, på den måde kan det undgås at bruge udnødvendige ressourcer.

Det kræver et mobilabonnement

For at det hele skal fungere så skal der installeres et teknisk modul af en eller anden slags, som varierer alt efter hvilken type opvarmning man bruger, men oveni det skal man også have et mobilabonnement, da det kræves et SIM-kort for at systemet virker. Til dette kan man købe et taletidskort, som koster meget lidt at have hver måned, og som så kun afregnes efter hvor meget man forbruger, men da man kun skal modtage, så vil det ikke koste yderligere. Hvis man er interesseret, så kan Mobilabonnementerne.dk benyttes til at finde et abonnement der er billigt.

Du kan også overveje at læse: Greenspeak – et bæredygtigt mobilselskab

Hvordan fungere modulet?

Modulet findes som sagt i flere forskellige varianter afhængig af hvilken opvarmningsform man har, men de fungerer langt hen af vejen ens. Et termometer er forbundet til modulet, og måler temperaturen i sommerhuset, mens det samtidig er forbundet til varmeenheden, typisk via en relæ-boks, som så sender styrer temperaturen.

Det er meget udbredt med denne løsning, og prisniveauet ligger fra 2000 kr. og op. Hvis du står og skal have installeret en luft til luft varmepumpe, så bør man overveje at tilkøbe dette modul, da det er en god luksus at have, da det uden denne løsning, godt kan taget et par timer inden at huset er ved at være varmt.

Læs evt mere om: Varmepumpe i sommerhuset