Varmepumpe til sommerhus

Er du sommerhusejer, så ved du højst sandsynligt at det kan være dyrt at opvarme med el-varme. Nutidens sommerhuse har høje byggestandarder, så de fleste ejere et ønske om at sommerhuset holdes frostfrit i vinterhalvåret, og det er ikke billigt med el-varme.

varmepumpe sommerhusI langt de fleste sommerhuse er el-radiatorer den primære varmekilde evt. suppleret med en brændeovn. Især el-varme er dyrt, og med en forholdsvis lille investering i en luft til luft varmepumpe, så kan du få strøm forbruget ned til en fjerdel sammenlignet med en el-radiator, hvilket er godt for din økonomi, og derudover er det en mere miljøvenlig løsning, da den mindsker den årlie CO2 udledning markant.

En luft til luft model er desuden tjent ind i løbet af, og man kan få reduceret sit forbrug meget med en forholdsvis lille investering på 10.000-15.000 kr. Den let at installere og nem at vedligeholde, og med en 8-10 graders funktion, så kan sommerhuset let holdes frostfrit om vinteren.

I enkelte tilfælde kan luft til vand varmepumper være en god løsning, da den kan lave varme til boligen og brugsvandet, men da det kun er i de færreste sommerhuse at det kan lade sig gøre at installere, da det kræves et vandbårent varmesystem, men har dit sommerhus dette, så kan dette være løsningen for dig, du skal dog være opmærksom på et denne type varmepumpe er noget dyrere.

Tidligere har varmepumper været kendt for at støje meget, men igennem de sidste fem år er lydniveauet blevet markant sænket, og med et støjniveau som man ikke ligger mærke til medmindre man står lige foran udedelen.

Ankom til et varmt sommerhus om vinteren

De fleste kender vist det med at komme til sit sommerhus om vinteren, og så er det iskold. Det betyder at der kan gå lang tid inden man kan smide overtøjet, først skal der fyres op i brændeovnen eller noget andet.

En af fordelene ved varmepumpen, det er at den kan kontrolleres på afstand med mobilen via en enkelt sms, så et par timer inden man ankommer til huset, så er det en god ide at sende en SMS, så kan du ankomme til et dejligt varmt hus.

Læs mere om: Fjernstyring af varmepumper

Opnå et bedre indeklima

Husets luft bliver cirkuleret rundt i hele huset, det er bl.a. med til at forebygge skimmelsvamp, samtidig er bevægelsen af luft med til at luften ikke føles så tung indendørs. Moderne luft til luft varmepumper er også udstyret med en række filtre, så man kan reducerer uønskede partikler i luften, det kan være støv eller pollen, hvilket er en bonus hvis man har allergi.

Husk af indhente flere tilbud

Det er en god ide at få en pris hos flere leverandører, da der kan være penge at spare.