Bæredygtigt og økologisk tøj

Der er flere og flere tøjmærker til både mænd og kvinder, som har fokus at producere mere bæredygtigt tøj. Vi samler her en række bæredygtige brands, som alle prøver at skåne klima, miljø og mennesker mest muligt.

Le Pirol – Luksus strik

Her får man strik som er designet og produceret i Danmark, men som samtidig er bæredygtig med lokalproduktion, tidløst design som kan bruges igen og igen, og sidst men ikke mindst med GOTS-certificeret merinould. Morten Underberg som er designeren bag brandet, og har en lang historik i modeverdenen. Med Le Pirol går han imod den traditionelle mode industri, og laver bæredygtigt tøj i Herning.

ELSK – Tøj fra Klitmøller

Elsk laver bæredygtig tøj til både mænd og kvinder som er økologisk. Produktionen sker i Portugal under gode forhold. Deres designs er langtidsholdbare og det samme er kvaliteten.

Aiayu – en ansvarlig tilgang

Ajayu har et klart fokus på at drive deres forretning på en ansvarlig måde. Det ses i forbindelse tilblivelsen af deres produkter, men også ved at være bevidste om sociale og miljømæssige effekter af produktionen. Her er ansvarlighed virkelig en mærkesag. I Indien bliver bomulden til deres produkter lavet, og det sker ved at bruge og genbruge materialerne. Alt i alt får man en uformel tilgang til luksuriøst og bæredygtigt tøj

Woron – Vegansk undertøj

Søstrene Anya og Arina Woron står bag dette brand som primært beskæftiger sig med undertøj og badetøj. Deres leverandører skal leve op til meget skrappe krav om alt lige fra miljø, dyrevelfærd og arbejdsmiljø.

Care By Me

Lækkert skandinavisk design men med fokus på gode arbejdsvilkår for de lokale. I Nepal sider