Tilskud til varmepumper

Er du en af de mange som overvejer at investere i en varmepumpe, så kan viden om at det er muligt at få et tilskud i mange tilfælde, være det der kan få dig at det sidste skridt. Vi tager et kig på de gældende regler.

tilskud varmepumpe

Med en investering i en varmepumpe kan man på sigt opnå store besparelser, og pumpen har normalt tjent sig selv hjem igen efter 5-8 år. Tilbagebetalingstiden afhænger selvfølgelig af hvilken pumpe man vælger, en luft til luft varmepumpe har den korteste tilbagebetalingstiden, mens den er noget længere på en luft til vand varmepumpe og længst på en jordvarmepumpe. Hvad man skal vælge afhænger af ens behov for opvarmning.

Reglerne for tilskud ændre sig fra år til år, alt efter hvilke politikere der har magten, og det kan derfor være svært at finde hoved og hale i hvad man kan få tilskud til og hvad man ikke kan.

Tilskud som er aktuelle pt!

  • Energitilskud
  • El-afigtf tilskud
  • Evt håndværkerfradrag

Energitilskud: Hvis man laver forbedringer i sin bolig, så kan man ofte søge tilskud, og hvis det er en forbedring som er med til at nedsætte energiforbruget, så er der gode chancer for at man kan modtage et tilskud. Alle private boligejere/udlejere, boligforeninger og virksomheder kan søge tilskud, og også sommerhuset kan få tilskud hvis man f.eks får installeret en varmepumpe. Størrelsen på selve tilskuddet afhænger af hvor mange kWh man sparer.

Et eksempel:

Oliefyr udskiftes med en luft til vand varmepumpe i et hus på 120 m2 fra 1940’erne.

Investering: ca. 90.000 kr

Tilskud: ca. 7.500 kr

El-afgift tilskud: Har man et el forbrug på over 4.000 kWh, så er det muligt at få tilskud på den del af forbruget der er over de 4.000 kWh, det gælder dog kun for boliger som har el-opvarmning den primære varmekilde.

Håndværkerfradrag: Pr. 31. december 2014 er håndværkerfradraget udgået, men Lars Løkke Rasmussen har lovet at hvis han bliver statsminister ved det kommende valg, så vil han genindføre håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft. Tidligere har man kunne få et fradrag på 15.000 kr pr myndig person i husstanden, og det er samme vilkår som vil gælde hvis Løkke får Statsministerposten.

 

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /var/www/aalborgplus10.dk/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273