En varmepumpe er ideel til sommerhuset

Er du sommerhusejer, så ved du højst sandsynligt at det kan være dyrt at opvarme med el-varme. Med højere byggestandarder i nyere tid kræver det et at sommerhuset holdes frostfrit i vinterhalvåret, og det er ikke billigt med el-varme.

sommerhusI langt de fleste sommerhuse er el-radiatorer den primære varmekilde evt. suppleret med en brændeovn. Især el-varme er dyrt, og med en forholdsvis lille investering i en luft til luft varmepumpe, så kan få strøm forbruget ned til en fjerdel sammenlignet med en el-radiator.

I enkelte tilfælde kan luft til vand varmepumper være en god løsning, da den kan lave varme til boligen og brugsvandet, men da det kun er i de færreste sommerhuse at det kan lade sig gøre at installere, da det kræves et vandbårent varmesystem.

En luft til luft model er desuden billigere, og man kan få reduceret sit forbrug meget med en forholdsvis lille investering på 10.000-15.000 kr. Desuden er den let at installere og nem at vedligeholde.

Tidligere har varmepumper været kendt for at støje meget, men igennem de sidste fem år er lydniveauet blevet markant sænket, og med et støjniveau som man ikke ligger mærke til medmindre man står lige foran udedelen.

Ankom til et varmt sommerhus om vinteren

En af fordelene ved varmepumpen, det er at den kan kontrolleres på afstand med mobilen via en enkelt sms, så et par timer inden man ankommer til huset, så er det en god ide at sende en SMS hvis man vil ankomme til et dejligt varmt hus.

Læs mere om: Fjernstyring af varmepumper


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /var/www/aalborgplus10.dk/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273